Gęstości tłuszczów i olejów na podstawie normy PN-EN 1825-2.

Gęstości tłuszczów i olejów na podstawie normy PN-EN 1825-2.

 

 
Tłuszcze/OlejeGęstość w temperaturze 20 °C [g/cm³]
tłuszcz zwierzęcy0,85-0,94
olej anyżkowy1
masło krowie0,91
masło kakaowe0,89-0,94
olej rycynowy0,95-0,97
olej kokosowy0,92-0,93
olej kukurydziany0,92
olej z nasion bawełny0,92
olej sosnowy0,87-0,91
olej rybi0,89-0,94
olej jojoba0,86-0,90
smalec0,91-0,92
olej lniany0,93-0,94
olej majerankowy0,89-0,91
kwas oleinowy0,89-0,90
oliwa z oliwek0,91
olej palmitynowy0,84
olej z miąższu palmowego0,94-0,95
olej palmowy0,91-0,92
olej z orzeszków ziemnych0,91-0,92
olej smolny, smołowiec0,93-0,94
olej makowy0,92
olej z nasion rzepaku0,91-0,92
olej żywiczny0,87-0,91
olej sezamowy0,92
olej sojowy0,92-0,93
kwas stearynowy0,84
olej słonecznikowy0,92-0,93
łój0,92
olej roślinny0,95-0,97
olej drzewny 0,95-0,97

tooltip

Napisz do nas